facebook Twitter RSS Feed YouTube StumbleUpon

Home | Forum | Chat | Tours | Articles | Pictures | News | Tools | History | Tourism | Search

 
 


Go Back   BanglaCricket Forum > Miscellaneous > Support

Support Help & Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 12, 2007, 02:32 PM
Murad's Avatar
Murad Murad is offline
Cricket Sage
 
Join Date: July 30, 2006
Favorite Player: MAM & MBM
Posts: 19,850
Exclamation "Stereo Mix" in Windows Vista!

I need some help from the computer experts here.

I was trying to record some audio streams from internet for some days. I recorded it but there was no sound. And today I've figured out that I don't have the "Stereo Mix" and "Wave out" that I used to have in Windows XP. And we need them to record Audio Streams. Currently I have the Windows Vista.

I searched in google for the solution and found out that Vista has disabled the "Stereo Mix".

Can anyone tell me how can I get the "stereo mix" in pc? Or is there any other way I can record the audio streams without the "stero mix"?

Thanks In Advaced
__________________
~*Islam is the only way to attain peace in life, be it personal, family or political.*~
Reply With Quote

  #2  
Old December 12, 2007, 02:38 PM
ammark's Avatar
ammark ammark is offline
Moderator
 
Join Date: May 17, 2005
Location: Melbourne
Posts: 6,471

thats effed up. If I have a full duplex sound chip that can process multiple audio files at the same time, why should it be "stopped" from recording sth? As a user I should have the right to use my hardware for whatever its capable of doing! Screw microsoft and their corporate vindictiveness. Liberty for all... especially on the web.
Reply With Quote
  #3  
Old December 22, 2007, 07:59 PM
Murad's Avatar
Murad Murad is offline
Cricket Sage
 
Join Date: July 30, 2006
Favorite Player: MAM & MBM
Posts: 19,850

amader ei site e eto comptuer experts.. keo dekhi ektu help korlo na.. guess everyone is so busy...
__________________
~*Islam is the only way to attain peace in life, be it personal, family or political.*~
Reply With Quote
  #4  
Old March 26, 2008, 10:09 PM
Murad's Avatar
Murad Murad is offline
Cricket Sage
 
Join Date: July 30, 2006
Favorite Player: MAM & MBM
Posts: 19,850

Oh.. after so many tries..
I finally got the driver which has the "stereo mix"

vista drivers sucks...

I've downloaded the Sigmatel Audio driver for XP from Gateway website. My laptop is also from them.

Now I installed it and its working..

If you have gateway laptop with Sigmatel Audio driver and you want to have "stereo mix" then down the driver from the link.

SigmaTel Audio Driver for Win XP

Download it then just open it and install. You don't have to do anything else.
Reply With Quote
  #5  
Old March 26, 2008, 10:26 PM
Electrequiem's Avatar
Electrequiem Electrequiem is offline
Cricket Legend
 
Join Date: June 21, 2005
Location: Miami, Florida
Favorite Player: The venerated one on BC.
Posts: 4,215

muradnyc ... although vista has stereo mix disabled, there's is a way to enable it without discarding your current driver. This is what you do:

Control Panel --> Sounds --> Recording Tab --> Right click on the white area, and select "show disable devices"

Stereo mix should show up as one of the options, and go ahead and enable it.
__________________
"Eternal suffering awaits anyone who questions God's infinite love." - Bill Hicks
Reply With Quote
  #6  
Old March 26, 2008, 10:32 PM
Murad's Avatar
Murad Murad is offline
Cricket Sage
 
Join Date: July 30, 2006
Favorite Player: MAM & MBM
Posts: 19,850

Brother, I've tried it long time back when I bought the laptop.

I didn't have anything else in the Recording tab other than the Mic. Nothing came after I slected the "show disable devices".
Reply With Quote
  #7  
Old March 26, 2008, 10:55 PM
Electrequiem's Avatar
Electrequiem Electrequiem is offline
Cricket Legend
 
Join Date: June 21, 2005
Location: Miami, Florida
Favorite Player: The venerated one on BC.
Posts: 4,215

hmm, that's odd. It worked like a charm for me. Maybe your audio driver wasn't preloaded with the feature, and mine was. My PC is a HP btw.

well, as long as you have it fixed now . Free music for all!
__________________
"Eternal suffering awaits anyone who questions God's infinite love." - Bill Hicks
Reply With Quote
  #8  
Old March 26, 2008, 11:16 PM
Murad's Avatar
Murad Murad is offline
Cricket Sage
 
Join Date: July 30, 2006
Favorite Player: MAM & MBM
Posts: 19,850

Yeah you were lucky cuz you had HP.

One of my cousin also bought a HP laptop and he has it.

Dell also didn't have it before but now they released a new driver after so many complains from the customers.

Only the stupid Gateway is not fixing it. Seems like they are not getting any bash from the users.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
BanglaCricket.com
 

About Us | Contact Us | Privacy Policy | Partner Sites | Useful Links | Banners |

© BanglaCricket