facebook Twitter RSS Feed YouTube StumbleUpon

Home | Forum | Chat | Tours | Articles | Pictures | News | Tools | History | Tourism | Search

 
 


Go Back   BanglaCricket Forum > Miscellaneous > Support

Support Help & Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 18, 2010, 04:20 PM
nycpro96's Avatar
nycpro96 nycpro96 is offline
Cricket Legend
 
Join Date: December 17, 2007
Location: Albany
Favorite Player: Tamim Iqbal
Posts: 6,057
Default Computer Issues Thread

I'd like to open this thread for all BC members who have any computer issues so other, more techy BC members can help out.
Here's my problem:
I turned my computer on today and it claims that my Windows 7 is not genuine. I have build 7600. Can anyone help me fix this problem? I really don't want to reboot.
__________________
Reporter: You could hit the first ball for 4 couldn't you?
Tamim: Ha, I could hit the first ball for 6, that's not a problem.
Reply With Quote
  #2  
Old May 19, 2010, 04:33 AM
Blah Blah is offline
Test Cricketer
 
Join Date: December 8, 2004
Posts: 1,161

Well, obviously you have installed a cracked version of windows7.

But that's not the problem, the problem is you most likely have either auto-update configured where you are not prompted to install updates and it runs in the background. Or you manually installed all the updates recently. The specific update that verifies and patches cracked Windows7 is kb971033. So for future references, for you or anyones else, if you have a cracked Windows7 installed (regardless whatever the cracked version .info file say about it being immune to Genuine Advantage Check), make sure you don't have it configured to auto-update. Just manually update once a month and check individually to see if any of those updates are WGA updates and don't install them. Windows doesn't bundle these updates so there are separate from all other updates and easy to single out and ignore.

Now that you know why it happened and how to prevent it in the future, time to fix it.

You can try this method or use your google-fu.
Reply With Quote
  #3  
Old May 19, 2010, 03:36 PM
nycpro96's Avatar
nycpro96 nycpro96 is offline
Cricket Legend
 
Join Date: December 17, 2007
Location: Albany
Favorite Player: Tamim Iqbal
Posts: 6,057

Thanks but I got if fixed already.
__________________
Reporter: You could hit the first ball for 4 couldn't you?
Tamim: Ha, I could hit the first ball for 6, that's not a problem.
Reply With Quote
  #4  
Old May 20, 2010, 06:58 AM
sbsash sbsash is offline
Cricket Legend
 
Join Date: February 16, 2008
Posts: 5,441

the computer in my room keeps freezing when it shows the (energy star sign, the dell sign, F2=setup, F12=boot menu) after being turned on. I cant even click or press anything coz the mouse or keyboard wont respond. I tried unplugging it and replugging it but its still the same. This problem started about a month ago. Please help.
Reply With Quote
  #5  
Old May 20, 2010, 08:41 AM
zman's Avatar
zman zman is offline
Test Cricketer
 
Join Date: January 20, 2005
Posts: 1,661

Below is a step by step description of what happened when I tried to re install Windows XP (authentic version provided by Dell, also tried other working copies that I have) on my Dell Vostro 1510--

Step 1)
When the computer was turned on, the Dell splash screen appeared and prompted me to select one of the following --
a) Windows XP Pro (currently existing version)
b) Windows XP Pro Setup (this is the default option, saved during installation I’m assuming)

Step 2)
i) If I selected option a) Windows XP Pro, the older version of Windows XP loaded. (so this option was of no interest since we’re trying to install a new version)

ii) When I selected option b) Windows XP Pro Setup, Windows Setup screen would appear and after running for 15-20 seconds the following message appeared-
"The file nvrd32.sys could not be found. Press any key to continue."

Step 3)
When I pressed any key I got the following message-
"Setup failed. Press any key to restart your computer"

Step 4)
When I restarted my computer, it took me back to Step 1.
If I selected option b) Windows XP Pro Setup, obviously I got the same result again and again.

That machine died on me last week and I’ve been unable to use it since. When I try to boot it, I get the “not enough resources to run” message. I’ve found a solution here but it seems like a painstaking and time consuming process. So I was wondering if anyone had any other suggestions before I try and create an nvrd32.sys file manually, which I’m not looking forward to ….
__________________
MOTIVATION - Few things inspire us to soar quite like being really f***ed if we don't (Avatar caption)
Reply With Quote
  #6  
Old June 8, 2010, 05:16 PM
nycpro96's Avatar
nycpro96 nycpro96 is offline
Cricket Legend
 
Join Date: December 17, 2007
Location: Albany
Favorite Player: Tamim Iqbal
Posts: 6,057

Anybody on BC a demonoid member? If you are, can you please PM an invitation code?
__________________
Reporter: You could hit the first ball for 4 couldn't you?
Tamim: Ha, I could hit the first ball for 6, that's not a problem.
Reply With Quote
  #7  
Old June 13, 2010, 02:19 AM
One World's Avatar
One World One World is offline
Cricket Sage
 
Join Date: May 18, 2005
Location: New England
Favorite Player: Charlie Chaplin
Posts: 16,569

So it is Java 6 and Oracle 11g, can any math guru project on this naming chain? What will happen in 3001 A.D. Will UNICODE be sufficient to capture that tail?
__________________
Human mind has all the power, when your mind is grind grit wins the battle. Go Bangladesh. Be the world number one in Test Ranking.
Reply With Quote
  #8  
Old June 14, 2010, 10:47 AM
AsifTheManRahman's Avatar
AsifTheManRahman AsifTheManRahman is offline
Super Moderator
BC Editorial Team
 
Join Date: February 12, 2004
Location: Canada
Favorite Player: Ice Man, Chatter Box
Posts: 27,675

Java will be long obsolete by then. So no worries.
__________________
Screw the IPL, I'm going to the MLC!
Reply With Quote
  #9  
Old June 16, 2010, 03:14 AM
One World's Avatar
One World One World is offline
Cricket Sage
 
Join Date: May 18, 2005
Location: New England
Favorite Player: Charlie Chaplin
Posts: 16,569

I am not so confident. But again when EFI hits the market who knows what is going to happen - I see the latest IPad to turn into a mainframe over night.
__________________
Human mind has all the power, when your mind is grind grit wins the battle. Go Bangladesh. Be the world number one in Test Ranking.
Reply With Quote
  #10  
Old June 23, 2010, 10:44 AM
Zeeshan's Avatar
Zeeshan Zeeshan is offline
BC Staff
BC Editorial Team
 
Join Date: March 9, 2008
Posts: 25,449

Downloaded a djvu file. Need to convert it to pdf file. Well, downloaded a converter but everytime I try to open the djvu file in Internet Explorer, it won't let me. It throws me off in a loop where it gives me the option if I want to open or save it and either option leaves me back to the same choice.....SMBL.
__________________
volatile
Reply With Quote
  #11  
Old June 27, 2010, 07:27 PM
One World's Avatar
One World One World is offline
Cricket Sage
 
Join Date: May 18, 2005
Location: New England
Favorite Player: Charlie Chaplin
Posts: 16,569

While watching World Cup saw that ad on Sony 3D TV's. Now what will happen when I will use that as a monitor and try to code a software. How will we design new applications for a 3-D monitor? Will there be programming languages that will be 3-D human computer interface enabled?
__________________
Human mind has all the power, when your mind is grind grit wins the battle. Go Bangladesh. Be the world number one in Test Ranking.
Reply With Quote
  #12  
Old June 28, 2010, 02:02 AM
cricket_pagol's Avatar
cricket_pagol cricket_pagol is offline
Cricket Legend
 
Join Date: July 20, 2004
Location: Indiana
Favorite Player: Mashrafee & Shakib
Posts: 6,011

i have a problem. My laptop is staying dark even though everything else in the computer is functional. When I open my laptop screen, it lose 90% brightness. So if i hold it against bright light I see the contents in the screen. Sometime when I quickly open screen, i get the normal screen. I am guessing that the connector between the motherboard is getting loose or bad. Any suggestion?
__________________
Win Or Lose - We are ALWAYS with you BANGLADESH
Reply With Quote
  #13  
Old June 28, 2010, 02:28 AM
cricket_pagol's Avatar
cricket_pagol cricket_pagol is offline
Cricket Legend
 
Join Date: July 20, 2004
Location: Indiana
Favorite Player: Mashrafee & Shakib
Posts: 6,011

Quote:
Originally Posted by cricket_pagol
i have a problem. My laptop is staying dark even though everything else in the computer is functional. When I open my laptop screen, it lose 90% brightness. So if i hold it against bright light I see the contents in the screen. Sometime when I quickly open screen, i get the normal screen. I am guessing that the connector between the motherboard is getting loose or bad. Any suggestion?
All the symptoms match with problems related to screen inverter.
__________________
Win Or Lose - We are ALWAYS with you BANGLADESH
Reply With Quote
  #14  
Old June 29, 2010, 12:11 AM
One World's Avatar
One World One World is offline
Cricket Sage
 
Join Date: May 18, 2005
Location: New England
Favorite Player: Charlie Chaplin
Posts: 16,569

Quote:
Originally Posted by cricket_pagol
All the symptoms match with problems related to screen inverter.
How is the Function+UP/DOWN Key combination working for you?
__________________
Human mind has all the power, when your mind is grind grit wins the battle. Go Bangladesh. Be the world number one in Test Ranking.
Reply With Quote
  #15  
Old June 29, 2010, 12:34 AM
One World's Avatar
One World One World is offline
Cricket Sage
 
Join Date: May 18, 2005
Location: New England
Favorite Player: Charlie Chaplin
Posts: 16,569

Quote:
Originally Posted by ZeeshanM
Downloaded a djvu file. Need to convert it to pdf file. Well, downloaded a converter but everytime I try to open the djvu file in Internet Explorer, it won't let me. It throws me off in a loop where it gives me the option if I want to open or save it and either option leaves me back to the same choice.....SMBL.
May be I am delayed and you already have the answer, but just out of curiousity I downloaded pdf2djvu from code.google.com then converted one of my pdf file. The only thing is I am using IE 7 and installed the ActiveX plugin for djvu. Well there is a Djvu viewer comes with the software that will open the djvu file. But it alos opened in IE, although initially gave a pop-up for blocked content. I just ok'd that and the new file opened smooth.
__________________
Human mind has all the power, when your mind is grind grit wins the battle. Go Bangladesh. Be the world number one in Test Ranking.
Reply With Quote
  #16  
Old June 29, 2010, 12:57 AM
cricket_pagol's Avatar
cricket_pagol cricket_pagol is offline
Cricket Legend
 
Join Date: July 20, 2004
Location: Indiana
Favorite Player: Mashrafee & Shakib
Posts: 6,011

Quote:
Originally Posted by One World
How is the Function+UP/DOWN Key combination working for you?
Took my laptop to a repair store in my campus. The inverter was fine, but the screen was bad. Luckily they had a junk laptop of the same model lying around. So the replacement + labor cost me $105. It seemed like a good deal, right?
__________________
Win Or Lose - We are ALWAYS with you BANGLADESH
Reply With Quote
  #17  
Old June 29, 2010, 12:59 AM
cricket_pagol's Avatar
cricket_pagol cricket_pagol is offline
Cricket Legend
 
Join Date: July 20, 2004
Location: Indiana
Favorite Player: Mashrafee & Shakib
Posts: 6,011

Quote:
Originally Posted by One World
How is the Function+UP/DOWN Key combination working for you?
I think the function up/down key works fine. Is this a diagnostic for the inverter?
__________________
Win Or Lose - We are ALWAYS with you BANGLADESH
Reply With Quote
  #18  
Old March 10, 2011, 11:43 PM
Ajfar's Avatar
Ajfar Ajfar is offline
Cricket Sage
 
Join Date: February 27, 2006
Location: Connecticut
Favorite Player: Nirala
Posts: 17,347

I'm having some issue with my Itunes I'm wondering if someone can help me. I'm trying to burn a CD and I keep getting this error, "Disc burner or software not found". I tried uninstalling and reinstalling again, but no luck. And I tried googling but it all seems so confusing. Can someone please help me out?
__________________
"I was the happiest man in the world, happier than Bill Gates"- Tamim Iqbal
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
BanglaCricket.com
 

About Us | Contact Us | Privacy Policy | Partner Sites | Useful Links | Banners |

© BanglaCricket